BILDØY: Lørdag er det oppstart etter sommeren for Bildøy Bibelskole. 86 studenter er ventet til tunet. FOTO: ImF Media arkiv

Spennende oppstart for Bildøy Bibelskole

OPPDATERT Bildøy Bibelskole og de andre bibelskolene begynner et nytt skoleår hvor de må leve med koronarestriksjoner og usikkerhet når det gjelder utenlandsreisene deres.

Lørdag 22. august hadde Bildøy Bibelskole åpning av et nytt skoleår. Rektor Gunnar Ferstad opplyser til sambåndet.no at skolen har 86 studenter i år. I fjor hadde de 93 studenter ved oppstart.

‒ Fjoråret var ekstra høyt, så vi er godt fornøyde med årets kull. Det blir en spennende oppstart der vi må leve med visse restriksjoner. Jeg ser fram til å ta imot et nytt kull og tror det skal bli et flott år, sier Ferstad.

Fjellhaug
Nærmere 80 elever skal begynne på Fjellheim Bibelskole. Til dagen.no den 5. august uttaler rektor Jon Georg Fiske at de, som alle bibelskoler er pålagt, har beredskap på gult nivå på grunn av smittesituasjonen med korona. Det betyr at ingen syke skal komme på skolen, god hygiene og forsterket renhold. I tillegg skal elevene deles inn i kohorter – grupper – som skal holde fysisk avstand.

Bildøy
På Bildøy Bibelskole vil førsteårsstudentene deles i to kohorter, men fra 4. september vil de regnes som én kohort. Åpningsfesten vil gjennomføres med 1 meters avstand mellom studentene, og hver student har bare anledning til å ha med seg én følgeperson for å være innenfor rammen av totalt 200 personer på samme arrangement. Alle skolens utenlandsreiser er flyttet til våren 2021.

‒ Her vil vi følge nøye med på hvilke muligheter vi vil ha til gjennomføring og vurdere alternativ turmål dersom det viser seg at turen ikke kan gå som planlagt. Uansett vil vi gi studentene et fullverdig bibelskoleår, og gjøre det som er mulig for å levere også det som har med reisedelen av skoleåret å gjøre, sier Ferstad.

Nedgang
Leder for Informasjonskontoret for bibelskolene, Thomas Vårlid, kan ikke komme med konkrete studenttall for alle bibelskolene, siden rapport fra skolene først vil komme i oktober, men han har likevel et inntrykk av tallene.

‒ Generelt er inntrykket at det er noe nedgang i studenttallet i år. Søkertallene har vært gode, men flere har valgt høyere utdanning. Men nedgangen er ikke veldig dramatisk, uttaler Vårlid.

Han ser det som positivt at bibelskolene ligger under samme lovverk som de videregående skolene.

Utenlandsreiser

‒ Det vi er spente på, er hvordan det blir med utenlandsreisene. De fleste bibelskolene vil nok utsette reisene til våren som en plan A, i tillegg til at de har en plan B, sier Vårlid.

En trend han ser, er at de fleste som søker på bibelskole, velger de rene bibellinjene eller tjenestelinjene.

Bibelfokuser
‒ Vi opplever at de unge i dag ønsker å fokusere på Bibelen og en inspirerende bibelundervisning. Derfor er det flere som velger et år på bibelskole i stedet for et år på en kristen folkehøgskole.

Hvordan forklarer du den trenden?

De unge i dag er opptatt av å bety noe for andre og ta ansvar for miljø og den kloden vi lever på og ta ansvar for hverandre og verden, svarer Vårlid.

Godt grunnlag
Han tror en ting som betyr noe for utviklingen av søkertallene til bibelskolene, er at ungdomsledere i menigheter og bedehus ønsker å sende sine unge på bibelskole.

Et år på bibelskole kan skape engasjement for frivillig arbeid i menighet og bedehus. Det er en god disippelgjøring, en inspirerende bibelundervisning i et trygt miljø og en dannelsesreise som kan danne et godt grunnlag for resten av livet. Vi ønsker jo at troen skal vare livet ut, sier Thomas Vårlid.

Mer om årets skolestart for kristne skoler: En uvanlig skolestart (videregående skoler) Kristne skoler står støtt (kommentar)

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.